Engineering Experience 4: Design a Small Solar Vehicle/Nl/2013: Team AM11

== Speed Limit C ==

Team Speed Limit C

edit

Team Speed Limit C legt vooral zijn nadruk op de snelheid van de wagen. Het design zal bij ons volledig in functie hiervan staan. Qua materialen die wij zullen gebruiken, gaan wij natuurlijk wel proberen rekening te houden dat wij milieuvriendelijke stoffen gebruiken. Mits dit geen grote impact op onze snelheid heeft natuurlijk.

Team samenstelling

edit

Team Speed Limit C bestaat uit volgende leden:

Naam Functie
Max de Hoon Teamleider
Yentl Swinnen Verantwoordelijke Engineering
Tom Vanderlinden Verantwoordelijke Engineering
Stijn Schoeters Simulator
Yves Hagenimana Verantwoordelijke Enterprising

Project

edit

Elk semester wordt er door GROEP T aan hun studenten uit het Leuven Engineering College een project opgelegd in verband met de Engineering Experience. Voor het tweede project van Bac 2 (Engineering Experience 4) wordt de nadruk gelegd op 'Make Stuff Work'. Hierbij is het de bedoeling om een SSV ( Small Solar Vehicle) te ontwerpen en te bouwen. De motor en zonnecellen krijgen we van GROEP T en voor de overige materialen, alsook voor het ontwerpen en testen, moeten we zelf zorgen. Tijdens het bouwen zal de SSV zeer zorgvuldig worden getest en verbeterd om tot het einddoel ( nl. een werkende, snelle zonnewagen) te komen. Als afsluiter van het project wordt er een race georganiseerd waarin de verschillende teams zullen strijden voor de snelste wagen, meest innovatieve wagen en beste design.

De SSV

edit

Hieronder komt de informatie over de werking en onderdelen van onze zonnewagen.

Documenten

edit

Plan van aanpak

edit

In de kolom hiernaast vind je het plan van aanpak

 
Plan van aanpak Team Speed Limit C

Samenwerkingscontract

edit

In de kolom hiernaast vind je het samenwerkingscontract.

 
Samenwerkingscontract

Gantt Chart

edit

https://www.dropbox.com/home/Toledo%20files/Projectmap/Gantt%20Chart

Work Breakdown Structure

edit

In de kolom hiernaast vind je de WBS.

 
Dit is de WBS van Team Speed Limit C

Blog

edit

Week 1

edit

Het eerste seminarie gaf ons de informatie van wat het project inhoudt. Verder werden gedurende het seminarie de teams ingedeeld. Hierna ging men per team samenzitten om de algemene zaken van het project te bepalen. Dit omvat o.a. de teamnaam, het logo, het indelen van de verantwoordelijkheden, het plan van aanpak, de work breakdown structure en het Gantt-chart. Dit gaf elke groep al een idee van hoe de structuur van het project er zal uitzien. De deadline hiervan werd gesteld op vrijdag 15 februari 18 uur. Verder werd de wiki- en facebookpagina aangemaakt.

Week 2

edit

Dinsdag kregen we een seminarie van het Umicore Solar Team; hierin werd onder meer verteld hoe een zonnewagen ongeveer werkt, waarmee we allemaal rekening moeten houden. Verder werd er ook nog een presentatie gegeven over de motor & nog een uitgebreidere presentatie over het zonnepaneel. Na deze presentatie konden we in het labo de eigenschappen van het zonnepaneel gaan meten, zodat we de karakteristieken van het paneel konden berekenen. Woensdag hadden we de eerste meeting met onze Coach. Hierin werd het Gantt chart, het plan van aanpak en het samenwerkingscontract besproken. Verder werd er ook nog besproken met de coach wat het project juiste inhoudt en welke richtingen we ermee uit konden. Ook woensdag kwamen we in team samen om te brainstormen over materialen, overbrengingen, etc...

Week 3

edit

In week 3 kregen we een presentatie over de race-strategie en de gear ratio. Hierbij kregen we vooral informatie om gegevens van ons wagentje(zoals gewicht, wrijvingen,..) te bepalen. Met deze resultaten moesten we dan de verwachte gear ratio van de zonnewagen bepalen. Verder werd er in team samengekomen om het ontwerp en de materialen van de zonnewagen te bepalen. Er werd oa. gebrainstormt over de materialen/ontwerp/aansturing/...

Week 4

edit

In week 4 kregen we de eerste informatie over Simulink. Dit is een programma waarmee we met de door ons gekozen waarden voor de zonnewagen een simulatie kunnen laten lopen, waardoor zal blijken ofdat het ontwerp al dan niet goed is.

Week 5

edit

In deze week kregen we een seminarie over FabLab. Met deze informatie hebben we besloten om ons frame dan toch maar in FabLab te laten lasersnijden. Verder werden er op de vergaderingen beslissingen gemaakt omtrent de lagers en wieltjes. Verder was de belangrijkste taak deze week om de gearratio te bepalen en onze zonnewagen te simuleren in simulink.

Week 6

edit

Week 7

edit

Week 8

edit

Deze week zijn we naar FabLab geweest en werd ons frame uitgesneden. Verder werden ook al andere componenten die op onze wagen kome aan het frame vastgemaakt. ZO ontstond al een eerste versie van de wagen.

Week 9

edit

De wagen werd verder gebouwd, zodat we al een eerste test konden doen op het parcours in de groep-t garage. Er werd ook gezorgd dat de sturing werkte, en werd een oplossing voor het plaatsen van het zonnepaneel gezocht.

Week 10

edit